lunes, 2 de febrero de 2015

AMB CAMES QUE RODEN (65)

Una gran deficiència d'aquesta societat en què vivim és la manca d'inclusió que encara seguim patint les persones amb diversitat funcional en molts àmbits. Massa sovint se'ns aparta de gairebé tot i se'ns tracta com a ciutadanes i ciutadans sense veu, com objectes de submissió. Per això s’han de fomentar iniciatives tan importants, i a més gratuïtes, com la que es va a posar en marxa des de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, dins del marc del projecte «Programa de formació i orientació per a la inclusió social i la vida autònoma i independent per a persones adultes amb discapacitat», finançat per la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats del Ministeri d'Educació, Esport i Cultura.
Programes com aquest, l’objectiu del qual es promoure l’autonomia i la vida independent de les dones i homes amb discapacitat –i que ara per ara s’implementarà només a les Comunitats Autònomes de València i Extremadura, en concret a les províncies de Castelló i Badajoz-, seria primordial que es feren a tot l’Estat espanyol i més en les Universitats, uns espais als quals les persones amb diversitat funcional adultes rarament han tingut l'oportunitat d'accedir i que són cabdals per a visibilitzar la necessitat de la inclusió de totes i tots a tot arreu.
Els continguts del curs, que s’impartirà en la modalitat presencial i constarà de 50 hores  formatives i pràctiques, seran: vida independent i igualtat entre dones i homes; eines per a la comunicació en la societat 3.0; intel·ligència emocional; habilitats socials, autonomia personal i autoregulació; autodeterminació, participació social i participació laboral; drets de les persones amb discapacitat; i formació pràctica. Totes aquestes matèries esdevenen importants perquè aquestes dones i homes, que parteixen amb l’handicap que els imposa la societat posant-los obstacles tant físics com socials, tinguen eines i coneixements per a interactuar socialment amb una preparació bàsica.
Pel que fa al perfil de les persones que es podran beneficiar d’aquest curs gratuït és el de dones i homes amb discapacitat, preferentment dels municipis integrats en la Xarxa Isonomia.                 
Al web http://isonomia.uji.es es pot trobar tota la informació sobre els requisits que hauran de reunir les persones que s’hi vulguen inscriure i les maneres en què poden fer-ho.
Cal ressaltar que la Fundació Isonomia té una gran experiència en aquest camp, perquè des dels seus inicis ha treballat per la igualtat d'oportunitats, real i efectiva,  de les dones i homes amb diversitat funcional mitjançant el Grup de Treball sobre Discapacitat que va crear al 2002, el mateix any de la seua instauració.

Mar Dalmau Caselles / Cèsar Gimeno i NebotNo hay comentarios:

Publicar un comentario